метро

Незабаром кияни зможуть відмовитися від покупки не тільки жетонів в метро, але і проїзних.

Проходити через турнікети у столичній підземці можна буде скориставшись банківською картою.

Новинку столична влада презентує вже через 10 днів. Про нову спрощену систему оплати проїзду в метро нам розповіли співробітники підземки. Мовляв, реалізують проект спочатку в якості експерименту за спонсорські кошти.

“Київський метрополітен стане четвертим у світі, куди можна буде зайти, заплативши банківською картою. Це робиться, щоб мінімізувати стовпотворіння в прикасовій зоні метро і прискорити прохід пасажирів через турнікети. Також ця система буде зручна тим, хто рідко користується метрополітеном. Так вони не будуть стояти в чергах для покупки жетонів, а зможуть розплачуватися безпосередньо перед турнікетами“.

Як розповіли в прес-службі Ощадбанку, подробиці проекту поки тримають у таємниці: “Ощадбанк бере активну участь у реалізації даного проекту для київського метро. Це дуже цікавий інноваційний проект, який порадує власників карток MasterСard. Його подробиці ми зможемо представити громадськості після офіційної презентації разом з іншими партнерами. Зараз говорити що-небудь про це вважаємо передчасним“.

Як нам розповіла прес-секретар першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова Роксолана Шейко, презентація намічена на 20 червня: “Спочатку планується впровадити подібне на центральних станціях метрополітену”.

Як розповіли нам джерела в метрополітені, спочатку оплату карткою планується впровадити на 18 центральних станціях: “Людина на турнікеті проводить карткою, і в неї списується чотири гривні. Для цього на турнікети прикріплять спеціальні зчитувальні системи, схожі на ті, що зараз можна побачити на входах в банки. До слова, вже зараз ці системи встановлені в тестовому приміщенні, де вони проходять перевірку та відпрацювання“.

До речі, з’явиться ще одна інноваційна можливість в метро – поповнення проїзного через інтернет за допомогою банківської карти. Правда, поки в підземці кажуть, що з цією затією є деякі труднощі: “Коли йде оплата на турнікеті, відбувається списання грошей. Тут же потрібно зробити систему, коли замість грошей на карти будуть нараховуватися поїздки. Це основна складність, над якою ми працюємо” .

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: