війна

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на сході України триває не конфлікт із підтримуваними Росією сепаратистами, а справжня війна з Росією.

Як сказав він в інтерв’ю британській телерадіокомпанії, факт затримання солдатів регулярних сил спецпризначення Росії в Україні є чітким доказом цього. Президент також заявив, що влітку на Україну може чекати новий наступ із боку агресора.

«Думаю, ми маємо бути готові до цього. Але ми не даємо їм ані найменшого шансу для провокацій. Це буде повністю на їхній відповідальності», – сказав Порошенко.

Він також заявив, що звільнення території України навряд чи можливе воєнними засобами і що він не має наміру відвойовувати непідконтрольні наразі території воєнною силою.

Тому, сказав Петро Порошенко, він не має іншого вибору, як проводити переговори, зокрема, з президентом Росії Володимиром Путіним, якому президент України, за його словами, не довіряє.

Президент України вже говорив про те, що на сході держави триває Вітчизняна війна українського народу. Водночас, за офіційним визначенням, там уже понад рік відбувається антитерористична операція проти збройних угруповань проросійських сепаратистів, підтримуваних Росією, які в Україні визнані терористичними.

Росія заперечує будь-яку причетність до подій на сході України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: