хокей

Федерація хокею Росії буде покарана за те, що гравці національної збірної залишили лід під час виконання гімну Канади після закінчення фінального матчу Чемпіонату світу в Чехії.

Голова Міжнародної федерації хокею Рене Фазель назвав вчинок російських гравців неповагою до суперника і заявив, що відповідальним за інцидент є керівництво збірної Росії. Фазель додав, що бачив, як Олександр Овечкін, Євген Малкін, Віктор Тихонов і Дмитро Куликов залишилися на льоду і намагалися зупинити інших гравців.

У Празі 17 травня відбувся фінальний матч Чемпіонату світу з хокею. Збірна Росії програла команді Канади з рахунком 1: 6. За словами президента Федерації хокею Росії Владислава Третяка, причиною того, що російські спортсмени залишили лід під час виконання гімну Канади, стала організаційна помилка. Третьяк зазначив, що російська команда «привітала канадців з перемогою, потисла їм руки».

У керівництві збірної Росії з хокею повідомили, що вивчать інцидент. «Відхід з льоду в хокеї – це спеціальна церемонія, за яку відповідають організатори», – сказав прес-аташе збірної Росії Ігор Ларін.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: