РФ

Бойовики всіляко намагаються знищити докази присутності військових РФ на Донбасі.

У Генеральному штабі України заявили, що затримані в Луганській області військовослужбовці Росії повинні понести кримінальну відповідальність. Про це повідомив спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

“Вчора близько 15:00 сталася вогнева сутичка між диверсійно-розвідувальною групою, до складу якої входили російські спецназівці. Там їх було близько 14 військовослужбовців. Вони отримали інформацію, що нібито підрозділи Збройних сил України, які перебували на території населеного пункту Щастя, а також біля Луганської ТЕС, залишили свої позиції. І вони таким чином намагалися захопити стратегічний міст в районі цього населеного пункту. Під час проведення заходів з розмінування території троє російських військовослужбовців натрапили на засідку українських військових. Відбувся бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади, а також військовослужбовці батальйону “Айдар”, – розповів Селезньов.

За його словами, саме військовослужбовці 92-ї бригади захопили росіян, які є військовослужбовцями 3-ї бригади спеціального призначення, що дислокується в Тольятті.

“Зараз вони дають свідчення, які підтверджують той факт, що на території, де в даний час проводиться антитерористична операція, перебувають військовослужбовці регулярних військ Російської Федерації”, – додав Селезньов.

Він також зазначив, що під час збройного зіткнення з російськими спецназівцями загинув один український військовий – боєць 92-ї бригади.
“Тобто ці військовослужбовці Російської Федерації повинні понести кримінальну відповідальність за свої вчинки”, – зазначив він.

Крім того, Селезньов повідомив, що під час бою з боку терористів, після того як вони зрозуміли, що в полон потрапили їхні соратники, почали лунати постріли з мінометів.

“Тобто таким чином бойовики намагалися знищити не тільки українських військових, але і своїх соратників. Бойовики всіляко намагаються знищити будь-які докази перебування Збройних сил Російської Федерації на території АТО”, – підкреслив Селезньов.

За його словами, рішення про долю взятих у полон російських будуть приймати уповноважені особи, а до цього слід з’ясувати всі обставини, які призвели до того факту, що військові ЗС РФ потрапили на територію України.

Нагадаємо, на Донбасі, в районі р. Щастя сили антитерористичної операції затримали двох російських військовослужбовців, які є бійцями спецназу РФ. Про це свідчать не тільки свідчення, отримані в результаті допиту, але і знайдені у полонених документи.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: