МВФ

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд вважає важливим досягнення Україною угоди з кредиторами щодо реструктуризації частини державного боргу до засідання Ради директорів Фонду, запланованого на червень поточного року.

Про це повідомив під час традиційного брифінгу у Вашингтоні глава департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс.

“Наскільки нам відомо, переговори з кредиторами йдуть, хоча ми і не знаємо конкретних деталей, – сказав Райс. – Але вкрай важливо, щоб Україна досягла компромісу щодо боргових операцій до першого перегляду програми (в ході засідання Ради директорів Фонду”.

При цьому, відповідаючи на уточнююче запитання про те, коли відбудеться засідання Ради директорів, Райс сказав: “Рішення щодо України, у тому числі щодо підсумків виконання програми та виділення другого кредитного траншу, прийматиме Рада директорів. Ми очікуємо, що засідання відбудеться у червні”.

Як повідомлялося, Україна почала переговори щодо реструктуризації частини держборгу загальним обсягом 23 млрд доларів 13 березня – відразу ж після схвалення програми кредитування економіки країни на 17,5 млрд доларів з боку Міжнародного валютного фонду.

Переговори про реструктуризацію боргів є частиною програми роботи України з Фондом.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: