Родичі загиблих дали підписку про нерозголошення обставин смерті.

За даними російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого в Москві в ніч на 28 лютого, під час зимових боїв за Дебальцеве загинули близько 70 російських військових. Про це повідомляється в опублікованій доповіді Нємцова “Путін.Війна”, над якою працював політик перед смертю.

Так, на початку лютого до Нємцова звернулися представники інтересів родичів загиблих на Донбасі російських солдатів, зокрема з Іваново. У матеріалах доповіді говориться, що родичі загиблих солдатів шукали допомоги в тому, щоб домогтися від Міноборони Росії компенсаційних виплат. Вони ж розповіли про масову загибель російських солдатів під час літнього контрнаступу бойовиків під Іловайском та під час зимових боїв за Дебальцеве.

За даними Нємцова, під Дебальцевим загинуло близько 70 військових з Росії, як мінімум 17 з них десантники з міста Іваново. До цього часу російські солдати перед відправкою на Донбас офіційно звільнялися з російських збройних сил на вимогу керівництва.

Також у доповіді йдеться про те, що не менше 150 російських солдатів загинули в серпні 2014 року, згідно з оцінками джерел Нємцова. Тоді українська армія перейшла в наступ, але було зупинено під Іловайском російськими військами. Родичі загиблих військовослужбовців, як повідомляється в доповіді, отримали по 2 млн руб. і дали підписку про нерозголошення щодо обставин їх загибелі.

Виступати публічно родичі боялися через підписку про нерозголошення. Як запевняють джерела Нємцова, родичам загиблих погрожували кримінальним переслідуванням і приводили в приклад справу проти багатодітної матері Світлани Давидової за звинуваченням у державній зраді на користь України.

Зазначимо, Нємцов був застрелений на Великому Москворецком мосту в ніч на 28 лютого. По справі в даний час заарештовано п’ять осіб: Заур Дадаєв, якого слідство вважає виконавцем вбивства, Темирлан Эскерханов, Анзор і Шагид Губашевы, а також Хамзат Баха.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: