Російські слідчі намагалися вибити з українського режсирера Олега Сенцова зізнання в “тероризмі”. Про це розповів адвокат незаконно ув’язненого українця Дмитро Дінзе.

“Його катували, били, вибивали зізнання, свідчення, намагалися змусити обмовити себе і співпрацювати зі слідством, але він не здався, зміг протистояти. Це припинилося в той момент, коли його доправили в Лефортово”, – розповів захисник Сенцова.

Дінзе додав, що у Лефортово тортур більше не було. До Сенцова приходив слідчий, але український режисер відмовився з ним розмовляти до суду.

“Його позиція залишалася незмінною: всі звинувачення в тероризмі – маячня, жодних “бесід” до суду не буде, якщо ви вважаєте мене винним – будемо розбиратися в суді.

Він розумів, що будь-яка інформація, яку він повідомить на цьому етапі, може бути використана слідством проти нього”, – зазначив Дінзе.

За словами адвоката, зараз стан здоров’я українця задовільний. В його камері утримують ще одного обвинуваченого. Там є телевізор, тож Сенцов стежить за політичними подіями. Також він вивчає матеріали справи, яку завели проти нього в Росії. “Після того як воно буде направлене до прокуратури чи суду, я зможу щось говорити по суті”, – зазначив адвокат.

16 квітня Сенцову пред’явили остаточне обвинувачення. Український режисер звинувачується за статтею 205.4 КК РФ “Створення терористичної спільноти”, йому також додали статтю 222 “Незаконне зберігання зброї”.

Сенцова у матеріалах справи називають організатором диверсійно-терористичної групи. Український режисер був викрадений російськими силовиками в травні 2014 року в Криму. На початку квітня Сенцов заявив, що слідчі ФСБ РФ загрожують йому позбавленням волі на 20 років. Він підкреслив, що вже 11 місяців його тримають під вартою, і слідство не змогло надати жодних доказів його участі в організації терактів. При цьому, Сенцов впевнений, що його справу буде “зшито великими білими нитками”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

ваш коментар: